"Tesla S" rasprodat pre početka proizvodnje

Bez autora
Nov 01 2011

Kompaniji za proizvodnju električnih automobila "Tesla" ne cvetaju ruže u poslednje vreme, ali je vlasnik Elon Musk kategoričan u tvrdnjama da će firma iz Kalifornije za godinu dana postati profitabilna. To dokazuje tvrdnjama da je najnoviji model "S" već naručen u preko 6.500 primeraka, što je više automobila nego što je godišnji kapacitet fabrike.Prvih 1.000 primeraka modela "S" biće proizvedeni specijalno za tržište Severne Amerike, sa baterijom čiji domet bi trebalo da bude oko 450 kilometara. Posle ove limitirane serije, plan je da se započne redovna proizvodnja, u kojoj će se naći i primerci sa baterijama manjih dometa - oko 350 i oko 250 kilometara.

"Tesla S" rasprodat pre početka proizvodnjeKompaniji za proizvodnju električnih automobila "Tesla" ne cvetaju ruže u poslednje vreme, ali je vlasnik Elon Musk kategoričan u tvrdnjama da će firma iz Kalifornije za godinu dana postati profitabilna.

To dokazuje tvrdnjama da je najnoviji model "S" već naručen u preko 6.500 primeraka, što je više automobila nego što je godišnji kapacitet fabrike!

Prvih 1.000 primeraka modela "S" biće proizvedeni specijalno za tržište Severne Amerike, sa baterijom čiji domet bi trebalo da bude oko 450 kilometara. Posle ove limitirane serije, plan je da se započne redovna proizvodnja, u kojoj će se naći i primerci sa baterijama manjih dometa - oko 350 i oko 250 kilometara. Plan je da se 2012. godine proizvede 5.000 sedana modela "S", čime bi se stekli uslovi da proizvodnja 2013. godine dostigne čak 20.000 jedinica, što do sada nije uradio nijedan proizvođač električnih automobila.

Cena modela "S" u SAD bi se kretala između 50.000 i 80.000 dolara, što uglavnom diktira kapacitet baterije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik